Brown-hooded parrot

De bruin-hooded papegaai is een kleine papegaai die inwoner is fokkerij soort uit het zuidoosten van Mexico naar het noordwesten van Colombia. Tot voor kort werd het geplaatst in het geslacht Pionopsitta, die nu beperkt tot de soort soort, de pileated papegaai. Het wordt soms beschouwd conspecific met de roos-faced papegaai. Deze soort is negatief beïnvloed door de ontbossing.

Het wordt gevonden in laagland en uitlopers lokaal tot 1600 meter hoogte in kronendak en randen, en aangrenzende semi-open bos en tweede groei. De witte eieren worden gelegd in een ongevoerde nest, meestal een natuurlijke holte in een boom.

Beschrijving

De bruin-hooded papegaai is 21 cm lang en weegt 165 g. De volwassene heeft een bruine kop en nek, donkerder op het gezicht, vooral bij mannen en rode oor-patch. De rest van het lichaam is hoofdzakelijk groen, met een olijf toon aan de borst. De vleugels hebben blauwe buitenste primaries en rode bekleding die goed laten zien tijdens de vlucht, en de staart heeft rode zijden van de eye-ring en het wetsvoorstel zijn bleek. Jonge vogels zijn gelijkaardig aan volwassenen, maar bleker, doffer en zonder rood op de weg.

Gedrag

De bruin-hooded parrot feeds in paren of kleine kudden van maximaal 15 vogels, met verschillende zaden en vruchten, met inbegrip van vijgen, van bomen en epifyten. Het kan moeilijk zijn om te zien wanneer het voeden omdat het trage, meestal stil, en houdt in de luifel.

Zijn vlucht oproep een rollende kereek, en toen zat het heeft een verscheidenheid van sociale gorgelt en piept.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha