Punt Stephens Light

Punt Stephens Light is een actieve vuurtoren op punt Stephens, een punt op een niet nader genoemde landtong aan het oosten van Fingal Bay, 4.25 km ten zuiden van de ingang van Port Stephens, New South Wales, Australië. Het dient in het bijstaan ​​van schepen die Port Stephens. Het wordt beschouwd als een bedreigde vuurtoren vanwege afgelegen locatie en ouderdom.

Voorgesteld in 1857, werd de vuurtoren gebouwd in 1862. Ontworpen door Alexander Dawson, de Architect New South Wales regering op dat moment, zowel de vuurtoren van uitlopende basis en de keeper huisjes gecombineerd terras zijn unieke architectonische kenmerken voor de periode. De lichtbron gebruikt was oorspronkelijk kerosine-lampen, die een upgrade in 1912 naar een Dalén licht, opnieuw opgewaardeerd tot elektrisch licht in 1960, geautomatiseerde in 1973, en uiteindelijk omgezet in zonne-energie in 1990. In 1991 de laatste conciërge trok zich terug uit het gebouw en zeer kort na huisjes van de keeper werden vernield en verbrand.

De toren is ontworpen in de vorm van een Dorische kolom. Het is verdeeld in vier verdiepingen met een wenteltrap, en bekroond door een galerij die de lantaarn. Huisjes van de keeper zijn drie een verhaal huisjes, het delen van een dak. Andere structuren die nog steeds staan ​​op de locatie is een circa 1930 ingewijd en werkplaats gebouwd in de jaren 1950.

De vuurtoren wordt beheerd als onderdeel van de Tomaree National Park. Toegang tot de vuurtoren is moeilijk, hetzij door middel van een smalle landtong van zand bij eb of per boot.

Geschiedenis

Reeds in 1857, de noodzaak van een vuurtoren op Point Stephens werd geïdentificeerd, vanwege de nabijheid van de ingang van Port Stephens en de gevaren van de lokale kust schepen. Een andere reden was dat zeelieden werden verwarren de ingang naar Fingal Bay voor die van Port Stephens. Minstens vierentwintig schepen bekend te zijn vernield in het gebied. de meest ernstige zijn de Duif in 1828 met het verlies van zeven levens, en de Pandora in 1836 met vijf levens. Een andere opmerkelijke wrak was het Florence Irving in 1877.

De vuurtoren werd uiteindelijk gebouwd in 1862 en de eerste verlichte officieel op 1 mei 1862. Het werd ontworpen door Alexander Dawson, de Architect New South Wales regering op dat moment, met een uitlopende basis en een extern trappenhuis, een ongewone eigenschap voor vuurtorens in de tijd en omgeving. Huisjes De vuurtoren keepers 'waren ook uniek, gebouwd in Victoriaanse gotische stijl, met zowel de opdrachtgever keeper en de twee assistenten delen hetzelfde dak en een gecombineerde terras.

De originele inrichting was een 10 voet Wilkins H & amp; Co catadioptrische. De lichtbron was twaalf kerosine-lampen met een parabolische reflector voor elke lamp, op een draaiende ijzeren frame, in vier groepen van drie. Twee groepen waren wit en twee groepen waren rood, resulterend in een lichte kenmerk van een afwisselende rode en witte, met intensiteiten van 500 cd en 200 cd resp. Het werd oorspronkelijk bemand door drie keepers.

In 1901 ging wijken van de keeper door middel van groot onderhoud, vervanging van de oorspronkelijke leien tegels met terracotta degenen. Dit werd gevolgd door de vervanging van de stappen leuning in 1903. A 1903 rapport kritiek op het licht, te zeggen dat de rode flitsen waren alleen toegankelijk voor de helft van de afstand van de witte, verwarrende navigators. Dit leidde tot een aanbeveling aan de rode tinten te verwijderen, wat resulteert in een nieuwe eigenschap van een witte flits elke minuut, en later aan het licht te upgraden naar een snelle groep knipperend dioptrische licht. Een ander rapport in 1912 verklaarde dat het station was in goede staat, maar kritiek op de lage macht van het licht, en aanbevolen intrekking van twee van de keepers. Echter, al deze aanbevelingen zijn niet opgevolgd tot 1 juli 1922, wanneer het apparaat werd opgewaardeerd naar een draaiende Dalén licht met een intensiteit van 20.000 cd, en de bemanning teruggebracht tot twee keepers. In 1932 de oorspronkelijke galerie leuningen, ook geleverd door H Wilkins & amp; Co, werden vervangen door stalen gasleiding en milde stalen stangen.

In 1960 werd de vuurtoren geëlektrificeerd en aangesloten op het elektriciteitsnet via een onderzeese stroomkabel, en een back-up diesel generator werd in de kelder van de toren geplaatst. In maart 1973 werd de lantaarn vervangen door een kleinere 7 voeten diameter glasvezel lantaarn en een PRB-21 volledig geautomatiseerde zeshoekige lamp array met een draaiende sokkel werd geïnstalleerd. Het onderste deel van de oorspronkelijke Wilkins H & amp; Co lantaarn werd behouden, samen met de 1932 leuningen. Omdat de toren was nu volledig geautomatiseerd, werden de keepers ingetrokken, en wijken van de keeper waren niet meer nodig voor de werking van het licht. Alle logs, tekeningen en meubels werden daarom verbrand als surplus door het ministerie van Transport van de werknemers, en de gebouwen waren klaar voor de sloop te stellen. Echter, een laatste minuten campagne van één van de laatste houders en door de plaatselijke bevolking was succesvol, en de gebouwen werden daarom verhuurd aan de National Trust of Australia, die verantwoordelijk was voor het behoud en een conciërge op zijn beurt verhuurd ze van de National Trust.

In 1990, na een 1989 falen van de onderzeese kabel en problemen met de diesel generator, werd het licht omgezet in zonne-energie met een accu. De conciërge verbleven in het pand tot maart 1991, toen leaseregeling moeilijkheden en de vorige falen van het net terugtrekking van de conciërgewoning gedwongen. Het duurde slechts tot september 1991 voor vandalen om huisjes van de keepers 'vernietigen door brand. In 1992 maakte de Australische Construction Services de site en gestabiliseerd enkele van de bouwelementen en een veiligheidshek was geïnstalleerd.

In 1998 is het beheer van de Tomaree National Park, waar de vuurtoren is gevestigd, werd overgedragen aan de National Parks and Wildlife Service en de toren kreeg een aantal lange vanwege restauratie, die in oktober 1998 afgerond voor een bedrag van $ 85.000 AUD de muren waren schoongemaakt en bedekt met een speciaal systeem waterdicht membraan, de uitgebrachte stalen trap geplaatst en de lantaarn kamer afgesloten voor het waterdicht.

De huidige lichtbron is een 12 Volt 55 Watt kwarts halogeenlamp. Het draait om de 30 seconden, met een kenmerk van vier witte knippert elke 30 seconden W. '30). Het heeft een bereik van 17 nautische mijlen en een intensiteit van 40.700 candela.

Structuren

De toren

De vuurtoren is gelegen op het zuidoosten uiteinde van de punt. Het bijzondere ontwerp van de toren betreft de vorm van een kolom Dorische, met uitlopende voet en oplopende benaderd ingeschakeld met de basis voor apparatuur.

De muren van de toren zijn gemaakt van zandsteen blokken, die door het schip als ballast uit Sydney, buiten en binnen gekleed, en wit geschilderd. Dikte van de muur varieert van 2 meter in de bodem, in een holle helling 0,6 meter boven. De toren muren zijn boven de lantaarn vloer vervoerd naar de metalen kader voor de lantaarn ondersteunen. De galerie is omgeven door de 1932 gasleiding reling.

Het interieur van de toren wordt gedeeld door ijzer vloeren en spiraal trappen in vier verdiepingen. De begane grond werd oorspronkelijk gebruikt voor de olie op te slaan, en herbergt nu het licht apparatuur, waaronder een generator. Toegang tot de toren was oorspronkelijk door de hellende stenen trap aan de noordzijde, het invoeren van de eerste verdieping. Deze ingang werd sinds verzegeld, en een stalen deur op de begane grond wordt nu gebruikt.

Oorspronkelijk werd de toren bekroond met een glas lantaarn, die werd vervangen door een glasvezel één in 1973. De oorspronkelijke lantaarn is nu in handen van de Nelson Bay Historical Society.

Het huis van de keepers '

Het huis van de keeper ligt op ongeveer 13 meter ten noorden van de toren. Het is het enige voorbeeld in Australië van een terras van kwartalen vuurtoren keepers '. Het was waarschijnlijk voltooid iets later dan de vuurtoren, als bouwmateriaal bleven van Sydney worden verzonden na de officiële opening.

Het terras bestaat uit drie een verhaal huisjes, een zes kamer huisje voor de belangrijkste keeper en twee driekamer huisjes voor de assistenten, alle delen hetzelfde dak. Elk van de huisjes had een keuken, een berging en een ingewijd. Het gebouw werd gebouwd van dezelfde geïmporteerde zandsteen als de vuurtoren, buiten gekleed en binnen gepleisterd. Het dak werd oorspronkelijk gemaakt van leisteen, verving in 1901 met terracotta, met vijf schoorstenen langs de kam en een erker en gevels langs de voorkant. Een lage terras werd gebouwd aan de achterzijde van willekeurige steen. Foto's uit de jaren 1950 tonen ook een achterste aanvulling met een skillion dak vervulling deel van de veranda.

Water werd oorspronkelijk geleverd door twee ondergrondse regenwater tanks, elk 7650 imperial gallons. De residentie werd geserveerd door een enkele septische systeem, afgevoerd via een infiltratie bed in het noordoosten van het pand.

Zoals hierboven vermeld, werd het huis van de keeper ontdaan door vandaal brand in september 1991. In het begin van 1992 een hek werd geïnstalleerd en de schoorstenen en gevels werden gestabiliseerd door nieuwe metselwerk.

Andere constructies

Verschillende dienst structuren gebruikt om zich achter de bewoner gebouwen, namelijk keuken, latrines en winkels, en werden vernietigd in de brand 1991, waardoor er slechts delen van de houten muren.

Een baksteen ingewijd met een puntdak bekleed met golfplaten asbest platen bevindt zich in het noorden van de cottage gebouw. Het is waarschijnlijk gebouwd rond 1930. Verder naar het noorden is de workshop gebouw, dat ook gehuisvest de elektriciteitsproducenten op één punt, daterend uit de jaren 1950. Het beschikt over een vlakke en skillion dak, en beton montage blokken. Zijn meest recente gebruik was als vissers cabine.

Andere resten zijn een reeks drystonemuren bij de vuurtoren dateert uit 1865, en de funderingen en blijf ringen van de vlaggemast, die is verwijderd, gelegen ten zuiden van de vuurtoren naast een stenen keermuur. Ook op de site zijn twee andere vakwerk constructies, een daarvan is een voormalig brandstof schuurtje gebouwd circa 1970, ten zuiden van de vuurtoren gelegen. Een bovengronds baksteen brandstof bunker met een betonnen dak en de vloer ligt op ongeveer 40 meter ten zuiden van de vuurtoren, op een rots rots.

Aan het noorden van het eiland zijn de overblijfselen van een 19e-eeuwse werf zoals beton tracks, rock snijden en ijzer bevestigingen. Een concreet helikopterplatform ten westen van de vuurtoren werd gebouwd in de jaren 1970.

Bediening ter plaatse en het bezoeken

Het licht wordt bediend door Wegen en Maritime Services, terwijl de site wordt beheerd door de National Parks and Wildlife Service als onderdeel van de Tomaree National Park, waarin het zich bevindt. Een bezoek aan de vuurtoren is moeilijk. Het punt is verbonden met het vasteland met een smalle tombolo, en is alleen te voet bereikbaar bij eb. Het is bereikbaar per boot, en de gronden zijn geopend, hoewel de toren is voor het publiek gesloten.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha