Rajae El Mouhandiz

Rajae El Mouhandiz ook bekend als Rajae is een Nederlandse, Marokkaanse / Algerijnse kunstenaar. El Mouhandiz is een gerenommeerd dichter, zanger, componist, producer en oprichter van het platenlabel TRUTHSEEKER Records. Ze heeft twee albums uitgebracht en is momenteel het opnemen van haar derde album in Marokko.

Vroege leven

Rajae El Mouhandiz werd geboren in Larache, Marokko om een ​​Algerijnse moeder en een Marokkaanse vader, Habiba Cherkaoui en Ahmed El Mouhandiz. Haar ouders verhuisden naar Amsterdam, Nederland toen ze nog een baby was. Na de scheiding van haar ouders in 1982, El Mouhandiz bracht haar jeugd met haar moeder en broers en zussen in Amsterdam, Nederland.

Carrière

Terwijl op de basisschool en de middelbare school El Mouhandiz bijgewoond uitgebreide balletlessen en bestudeerde de Franse hoorn. Op de leeftijd van zestien was zij de eerste Noord-Afrikaanse om te studeren aan een Nederlandse serre waar ze haar klassieke muziek studies voortgezet. Op de leeftijd van 20 El Mouhandiz links klassieke muziek aan haar eigen artistieke pad volgen, op zoek naar haar culturele wortels te nemen.

Ze heeft twee albums uitgebracht en is momenteel het opnemen van haar derde album in Marokko.

Op internationale vrouwendag 2012 El Mouhandiz première van haar eerste korte film doc, een korte film over de aanvaarding van moslimvrouwen in de mainstream media en de muziekindustrie.

Momenteel ontwikkelt zij haar tweede korte film, met de nadruk op haar Maghreb erfgoed.

El Mouhandiz is ook een van de 60 vrouwelijke curatoren van de internationale MUSLIMA tentoonstelling.

Van 2009-2014 El Mouhandiz werd genomineerd als de enige hedendaagse zangeres op de lijst van de 500 meest invloedrijke moslims in de wereld.

Op 2013/10/31 gaf El Mouhandiz haar eerste TEDx gesprek tijdens TEDx Breda. In haar praten sprak ze over hoe kunst en muziek een nieuwe hybride mondiale cultuur.

Onderscheidingen en nominaties

  • 2005-moslim Leader of Tomorrow
  • 2007-lid WISE
  • 2007-Genomineerd door Elsevier magazine als een van Hollands 10 grootste talenten. El Mouhandiz op het gebied van de hedendaagse muziek
  • 2009 - 2014 - Muslim500 - Genomineerd als de enige hedendaagse zangeres op de lijst van de 500 meest invloedrijke moslims in de wereld.

Discografie

Albums

  • 2006: Menswording
  • 2009: Hand Of Fatima
  • 2013: enkele - Elegant
  • 2013/2014: nieuw album in productie

Compilaties en functies

  • 2003 Hind - Zomer helemaal opnieuw
  • 2005 EMI / Funda - Fundamenteel Dinner Time
  • 2006 Licksamba Muziek - Licksamba
  • 2006 Verschil Portugal - Brazilounge - Vol. 4
  • 2007 Water Music Records Costa Del Sur - Excursies In Laid Back Chill
  • 2007 Amir Sulaiman / Dj BLM / Anas Canon - Broad Daylight
  • 2007 Dj BLM / Anas Canon - Songs In The Key Of Iman
  • 2007 Chris Hinze / Dalai Lama - Tibet Impressions vol.3
  • 2007 Van Meeteren & amp; Hyde - Love Peace & amp; Terreur
  • 2007 Raymzter / Rick D. / Amnesty International - Maak Lawaai
  • 2009 Raymzter / Jiggy Djé - De Frontlinie
  • 2010 Water Music Records - Cocktail Essentials
  • 2011 Melkkleuren - Melk voor vandaag
  • 2013 Water Music Records - Hotel Chill 6

Muziek video's

  • 2007 Raymzter / Rick D. / Amnesty International - Maak Lawaai
  • 2007 Dadara, Van Meeteren & amp; Hyde - Love Peace & amp; Terreur
  • 2010 Rajae - Malcolm Lateef Shabazz
  • 2011 Melkkleuren - Melk voor vandaag
  • 2013 Rajae - Gracefully

Muziektheater, tentoonstelling, film en acteren

  • 2007 Nederlands Theater Tour en opnames in Ibiza voor "Serieuzere Zaken 'met Raymzter en Chris Hinze.
  • 2007 "Gesprekken met Ice" van Sahr Ngaujah - Over 't IJ 2007. De kwestie van de waarde in het kader van de wereldwijde diamanthandel, Sierra Leone van kindsoldaten, en het is links naar de Bling sub-cultuur in Hip-Hop.
  • 2008 Cameo verschijning in een tv-serie "Flow" op de Nederlandse omroep NPS
  • 2013 Co-geschreven, co-produceerde en handelde in haar eerste korte film ducumentary ¡HOOP!
  • 2013 Curator en kunstenaar in de internationale MUSLIMA Exhibition
  • 2013 TEDx gesprek; Hoe kunst en muziek een nieuwe hybride mondiale cultuur.
  • 2014 KRO, Recht Uit het Hart
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha