Vereniging spelers

Players Association waren een New Yorkse, Vanguard Records studio groep, samengesteld door drummer / arrangeur Chris Hills en Danny Weiss in 1977.

Players Association opnames gebracht sessiemuzikanten, zoals Larry Coryell, Joe Farrell, David Sanborn, James Mtume, Mike Mandel en anderen. Terwijl het schrijven van een aantal van hun eigen nummers, de groep vooral gericht op covers. Hun twee grootste hits waren "Disco Inferno", een cover van The Trammps tune, en hun eigen compositie, "Turn The Music Up!"

"Disco Inferno" was een ondergrondse club hit in de VS en het VK, meest opmerkelijke voor de piercing solo's van Michael en Randy Brecker. Ze bleek populair in het Verenigd Koninkrijk, waar ze scoorde drie chart singles en een album chart, die ook gevraagd een Britse tournee, hoewel na de release van vijf albums tussen 1977 en 1981, de vereniging eindigde.

Discografie

Albums

  • De Players Association - 1977
  • Born to Dance - 1977
  • Turn Up The Music - 1978
  • We Got the Groove - 1980
  • Let Your Body Go - 1981

De Players Association en Turn Up the Music, uitgegeven op een CD in 1998, door de Britse Ace Records op catalogusnummer CDSEWD117. Born to Dance is ook beschikbaar op CD als catalogusnummer VMD 79.398

Singles

  • "Love Hangover" / "Let's Groove" / "I Like It" - 1977
  • "Disco Inferno" - 1979
  • "Turn The Music Up!" - 1979
  • "Ride the Groove" - ​​1979
  • "We Got the Groove" - ​​1980
  • "The Get-Down Mellow Sound" - 1980
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha