Vic Vogel

Victor 'Vic "Stefan Vogel, LLD, PhD is een jazz-pianist, componist, arrangeur, trombonist en dirigent in Montreal, Quebec, Canada.

Biografie

Vic Vogel werd geboren Viktor Stefan in 1935 tot de Hongaarse ouders wonen in Montreal. Hij begon met piano spelen op het gehoor op de leeftijd van vijf jaar na het bekijken van zijn oudere broer te spelen. Hij leerde zichzelf ook trombone, tuba en vibrafoon te spelen, en om muziek te regelen. Door 14, solo hij CBC-programma's landelijk uitgezonden.

Op 16, speelde hij piano en soms trombone in Montreal nachtclubs en burleske huizen. Hij werkte om genoeg geld te besparen op de Steinway vleugel hij vaak speelde in de etalage van Layton Brothers in Saint Catherine en Stanley straten kopen.

Nadert zijn 20ste verjaardag, vroeg hij Paul de Marky, leraar Oscar Peterson's, voor de lessen in piano theorie en analyse. In verslechterende gezondheid, de Marky genoemd Vogel aan zijn collega, Michel Hirvy. Met Hirvy leiding, Vic Vogel werd een getalenteerde en productieve componist / arrangeur.

Na in verschillende orkesten van de reputatie te hebben gespeeld, de heer Vogel voerde in 1960 zijn eerste band op het cabaret Chez Parée in Montreal, Canada. In 1961, voerde hij een tour met de Double Six van Parijs en, in 1966, met het orkest van Radio-Canada. In 1967 richtte hij zijn legendarische band, Le Jazz Big Band, en ze nog steeds elke maandagavond oefenen.

Opkomst tijdens de jaren 1960 als een muzikant van aanzienlijke invloed en gebral, heeft de heer Vogel vrijelijk bewoog tussen jazz, pop en soms symfonische opdrachten. Hij heeft de muziek directeur voor vele CBC / Radio-Canada variété, en componeerde de scores voor CBC en CTV nieuwsprogramma's, National Film Board documentaires, evenals films.

Vic Vogel, zoals hij liever genoemd worden, is een belangrijke kracht in de oprichting van Montreal als een van 's werelds jazz hoofdsteden en blijft een muzikale ambassadeur voor de stad. Hij heeft ook geholpen muzikanten in Cuba en andere ontwikkelingslanden aan de muziek te krijgen en instrumenten om hun best te spelen.

Vic Vogel deelde het podium met een aantal grote namen uit de jazz, die Dizzy Gillespie, Maynard Ferguson, Gerry Mulligan, Slide Hampton, Cannonball Adderley, Chucho Valdés en Mel Tormé. Hij ook gepaard Tony Bennett, Eartha Kitt, Andy Williams, Ann-Margret, Paul Anka, Sammy Davis, Jr., Jerry Lewis, Shirley MacLaine, Tennessee Ernie Ford en Michel Legrand. Hij is de enige muzikant die twintig jaar heeft gespeeld in een rij op het Festival International de Jazz de Montréal, speelt concerten met Dizzy Gillespie, Maynard Ferguson, Gerry Mulligan, Slide Hampton, Cannonball Adderley, Chucho Valdés, Oliver Jones en Mel Tormé.

Terwijl sterrendom lokt weg veel armaturen, heeft de heer Vogel onwrikbaar loyaal aan Montreal en Quebec muziekscene gebleven. Hij heeft weer voor een groot deel als gevolg van Le Jazz Big Band orkest dat hij in 1968 gevormd uitgevoerd bij elke Montreal International Jazz Festival sinds het begin in 1980. Big Band muziek werd populair in Quebec van de band tour met Quebec rockers Offenbach resulteerde in de Offenbach en fusion LP dat de Félix Award ontvangen als rock album van 1980. Na een aantal gouden en platina albums, bracht hij zijn eerste piano solo-album in 1993 bestaat voornamelijk uit origineel materiaal en genomineerd voor Juno en Félix awards.

Vic Vogel beschouwt de bekroonde score hij geregeld voor de Olympische Spelen van Montreal in 1976 als een van zijn meest trotse prestaties. Hij heeft ook geschreven, gearrangeerd en uitgevoerd muziek voor ceremonies bij de mens en zijn wereld en bij de Canada Spelen in 1985. Zijn solo en kleinere ensemble projecten zijn opgenomen het organiseren en houden van de European Jazz Youth Orchestra in eerbetoon aan 80ste verjaardag van Oscar Peterson's. Vogel heeft ook geregeld en uitgevoerd muziek voor ceremonies op Expo 67, de Canada Spelen in 1985 en voor de half-time gebeurtenissen in de Grey Cup in 1981 en 1985. Voor de Olympische Spelen hij geregeld gastvrij en theme songs uit uittreksels van werken van André Mathieu .

In 2007, hij was het onderwerp van de feature-length documentaire film, 'The Brass Man "en op 1 november 2010 werd hij bekroond met een eredoctoraat in de muziek van de Concordia University.

Discografie

  • 1976 Olympique 1976
  • 1980 En Fusion
  • 1982 Vic Vogel Big Band
  • 1987 Vic Vogel en de Awesome Big Band
  • 1990 Le Big Band
  • 1994 Piano solo
  • 1995 Au revoir et merci
  • 1999 Je me souviens ... ma piano
  • 1999 Levende Le Jazz Big Band
  • 2000 Montréal Jazz & amp; Blues
  • 2001 Montréal Jazz & amp; Blues Plus
  • 2004 Hangin 'Loose
  • 2004 Geweldig!
  • 2004 Los Boleros Holguineros
  • 2005 Tot I Met You
  • 2005 Hommage à Oscar Peterson
  • 2005 Jazz Les Folles Nuits de Montréal
  • 2005 Rose Rouge
  • 2005 Rose Rose
  • 2006 1 + 1 = 2
  • 2007 Je joue maandag piano
  • 2012 Piano et la voix
  • 2008 Jim & amp; Andy's
  • 2008 Les Jalouses du Blues
  • 2012 Nostalgie des Fêtes

Vic Vogel maakte ook verschillende 33/3 en 45-toeren opnames vóór 1976.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha