Waterloo & amp; Robinson

Waterloo & amp; Robinson is een Oostenrijkse band, bestaande uit Johann Kreuzmayr en Josef Krassnitzer.
Het duo is het meest bekend voor Oostenrijk vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 1976, het uitvoeren van het lied My Little World, waar ze boekte een 5-plaats eindigt met 80 punten. Dit nummer was ook de eerste keer dat Oostenrijk volledig had uitgevoerd in het Engels op de wedstrijd.

Meer recent, het duo ingevoerde preselectie naar Oostenrijk te vertegenwoordigen op het Songfestival 2004, verliezen aan boyband Tie Break. Dit veroorzaakte wat controverse toen Waterloo & amp; Robinson protesteerde dat lied Tie Break's langer dan 3 minuten toegestaan ​​onder Contest regels was - kloksnelheid van 3:09-03:11 afhankelijk van de stereo-installatie gebruikt.
Het duo werd als volgt geciteerd: "Als skiërs strijden over de tiende deel van een seconde, moeten we worden toegestaan ​​om naar de rechter vanwege een tijd van meer dan 5%", evenals het indienen van een juridische uitdaging om de prestaties Tie Break's. Deze uitdaging werd niet bevestigd.

Discografie

Albums

  • 1974 - Zing mijn lied
  • 1975 - Gelieve love me
  • 1975 - Unsere Lieder
  • 1976 - Liedjes
  • 1976 - Klap je handen
  • 1976 - Het beste van Waterloo & amp; Robinson 1971 - 1976
  • 1977 - Hollywood - Het beste van Waterloo & amp; Robinson
  • 1977 - Successen
  • 1977 - Mooie tijd
  • 1977 - The Original
  • 1977 - Weihnachten mit Waterloo & amp; Robinson
  • 1978 - Wilde, wilde land
  • 1980 - Brand new start
  • 1980 - Ich denke oft een ...
  • 1981 - Spiegelbilder
  • 1982 - Unsere schönsten Lieder
  • 1982 - Ihre 16 größten Erfolge
  • 1988 - Poptakes
  • 1992 - Weihnachten mit Waterloo & amp; Robinson
  • 1994 - Powertime
  • 1995 - Privé-collectie
  • 1998 - Master Series
  • 1999 - Hollywood 2000
  • 2002 - Marianne

Singles

  • 1971 - Du kannst sehen
  • 1972 - Sag' woher wehst du Wind
  • 1972 - Lili's Haus
  • 1973 - Mamy & amp; Pa
  • 1973 - Zeeman
  • 1973 - Waterloo & amp; Robinson Song
  • 1974 - Baby Blue
  • 1974 - Hollywood
  • 1974 - Das war Hollywood von gestern
  • 1974 - middernacht film
  • 1975 - Oude tijden weer
  • 1975 - Straßen der Nacht
  • 1975 - Loop weg
  • 1975 - Geh zu ihr
  • 1976 - Mijn kleine wereld
  • 1976 - Meine kleine Welt
  • 1976 - Danke schön!
  • 1976 - Zondag 16
  • 1976 - Mijn, mijn, mijn
  • 1976 - Du bist frei
  • 1977 - Verstoppen
  • 1977 - Stille Nacht
  • 1977 - Cadillac Cafe
  • 1978 - Unser kleines Team
  • 1978 - Im Garten Eden
  • 1978 - Himmel, Donner, Arm und Zwirn
  • 1978 - Chocolata
  • 1978 - Bye, bye, bye kleine vlinder
  • 1979 - Weet je nog Marianne
  • 1979 - Ich denk' noch oft een Marianne
  • 1979 - Sally, they're verkoop van het leger
  • 1980 - Du, sterven verkaufen sterven Army
  • 1980 - Eleonora
  • 1981 - Frühstück in Berlijn
  • 1992 - Barcelona
  • 1996 - Crema
  • 1997 - Schrijf op
  • 1998 - Willkommen Österreich
  • 2000 - 2gether we r sterk
  • 2000 - In der schönen Weihnachtszeit
  • 2002 - Na Naa.Nanana Live is life
  • 2003 - Marilyn
  • 2004 - U kunt de wereld veranderen
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha