White-hals petrel

De witte hals stormvogel, ook bekend als de witte-naped stormvogel, is een soort van zeevogels in de familie Procellariidae. Tijdens de niet-broedseizoen het zich voordoet in een groot deel van de Stille Oceaan, maar is alleen bekend dat het broeden op Macauley Island in Nieuw-Zeeland's Kermadeceilanden en de Australische grondgebied van Norfolk Island en Phillip Island. Het vroeger gefokt op Raoul Island, maar is inmiddels uitgeroeid uit deze plaats. Verslagen van het fokken op Merelava, Vanuatu, hebben meer kans om de zeer vergelijkbare Vanuatu stormvogel, P. occulta, die sommigen beschouwen als een ondersoort van de witte hals petrel zijn. De IUCN rating als kwetsbaar is voor de "gecombineerde" soorten.

Beschrijving

Deze soort lijkt op de Vanuatu stormvogel, P. occulta, maar is iets groter bij 43 centimeter lang, 95-105 centimeter vleugelspanwijdte en 380-545 gram in gewicht. Het heeft een zwarte pet, witte achterzijde nek, donkergrijze rug, vleugels en staart, en een donkere romp. De buik zijn wit met donkere bases op de primaire veren. Upperparts van versleten vogels donkerder.

Het is zeer moeilijk om de witte-necked petrel scheiden van de Vanuatu stormvogel op zee.

Ecologie

Dit is een eenzame pelagische pterodroma van de open zeeën van het zuidwesten Stille Oceaan. Het heeft een moeiteloze sierlijke vlucht met enkele vleugelslagen, en geen schepen volgen. Het voedt op de vleugel, het plukken van vis en inktvis uit de buurt van het oppervlak.

Zijn natuurlijke habitat is subtropische of tropische seizoen nat of overstroomd laaggelegen grasland en open zee. Het wordt bedreigd door habitatverlies op zijn broedplaatsen.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha